top of page

Stor oro över att Ryssland har invaderat Ukraina i natt! - många har behov att av prata av sig

Uppdaterat: 19 sep. 2022

Just nu, 24 februari 2022 växer allt påtagande oro när ett krig har startar framför våra ögon. Det som vi har oroat oss över de senaste månaderna är ett faktum nu. Ryssland har invaderat Ukraina i natt. Detta trots alla politiska ansträngningar för att stoppa det. Just nu – några timmar efter anfallet från luft och på marken, diskuteras på den politiska internationella arenan sanktioner- åtgärder för att straffa Ryssland. Putin lär inte bry sig ett dugg om det. Han hotar istället med att hävda att ”...man får uppleva sådana konsekvenser som aldrig hittills har hänt”.


Oron växer hos alla, efter att vi hört de olika rapporter via tv och online om att kriget eskalerar. Det finns redan, kl. nio på morgonen, minst 50 döda soldater på anfallarens sida.
- Hur många ukrainare har redan mist sitt liv? Det vet vi inte än.
- Hur många oskyldiga liv kommer denna krig kräva?
- Hur många stupas innan det blir fred igen?
- Hur många sörjande efterlämnar de efter sig.
- Hur många av dem kommer återupprepa tidigare trauma i samband med bilder från kriget?
- Kommer kriget drabba oss i Sverige och i så fall på vilket sätt?
- Vad kan vi själva göra för att krigsnyheter inte hindrar oss från att leva här och nu, arbeta, studera, ta hand om vår familj, om oss själva?
Att prata om det som pågår just nu och hur detta påverkar oss är mycket viktigt. Det är viktigt att prata av sig, sortera sina tankar och oro, skapa redskap att bemästra sina katastroftankar. Att inte vara ensam om sin oro känns tryggt. Välkommen till oss på ElfströmskaPsykoterapin!

Känner du oro i samband med den aktuella spända politiska situationen p g a Rysslands anfall på Ukraina?

Elfströmska Psykoterapin erbjuder i dag och i morgon kl. 15:00-16:15 korta kostnadsfria stödjande terapeutiska samtal på distans via Skype, FaceTime, WhatsApp eller telefonsamtal , Är du intresserad? Anmäl då ditt intresse via ett sms till 070 754 20 54 då bokar vi en tid och kommunikationssätt. Hjärtligt välkommen!


Externa källor:

https://www.dn.se/varlden/ryssland-attackerar-ukraina-explosioner-i-flera-stader/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AL91QM/ryssland-invaderar-ukraina-5-punkter-med-detta-har-hant

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page